Kılıçdaroğlu, memleketinden aday olsa seçilemezdi

Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli'de iki milletvekilini HDP'ye kaptırarak hiç milletvekili çıkaramazken, seçim bölgesi İzmir 2. Bölgede de vekil sayısı bir milletvekili azaldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Haziran 2015 07:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu, memleketinden aday olsa seçilemezdi

Muhalefet partileri arasında oylarını düşüren tek parti olan CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu çifte şok yaşadı. Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP, Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de iki milletvekilini HDP'ye kaptırarak hiç milletvekili çıkaramazken, Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi İzmir 2. Bölgede vekil sayısı ise bir milletvekili azaldı. 2011 seçimlerinde 7 CHP milletvekili çıkaran 2. Bölge bu seçimde 6 milletvekili çıkarabildi. 2011 seçimlerinde 33 ilde milletvekili çıkaramayan CHP, bu seçimlerde 37 ilde milletvekilini seçtiremedi.

37 ilde vekil çıkaramadı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Geçmişteki oy oranının altında kalırsam istifa ederim' sözleri unutulmadı. Ancak CHP önceki gün yapılan genel seçimlerde 2011 seçimlerinin de gerisine düştü. Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP bir önceki seçime göre 4 milletvekili kaybederek 132 milletvekili çıkardı. CHP 2011 seçimlerinde 33 ilde milletvekili çıkaramazken bu seçimlerde bu sayı 37'ye yükseldi. CHP Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, Yozgat'da milletvekili çıkaramadı.

Çifte şok yaşıyor

Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de iki milletvekilini HDP'ye kaptırarak hiç milletvekili çıkaramazken, Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi İzmir 2. Bölgede vekil sayısı bir milletvekili azaldı. 2011 seçimlerinde 7 CHP milletvekili çıkaran 2. Bölge bu seçimde 6 milletvekili çıkarabildi. CHP Tunceli'nin yanı sıra Adıyaman, Niğde, Ardahan, Kahramanmaraş'taki 1'er milletvekilliğini de kaybederek bu illerde sıfır çekti. Ankara'da 1 milletvekili artırdı, İstanbul ve İzmir'de 1'er milletvekili azaldı. Aydın, Bilecik, Denizli, Eskişehir, Ordu'da milletvekili sayısını 1'er artırdı. Mersinde milletvekili 1 azaldı, 4'ten 3'e düştü, Zonguldak 3'ten 2'ye düştü. CHP'nin kadın milletvekili sayısı ise 21 oldu. Geçen yasama döneminde ise 19 kadın milletvekili bulunuyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber